Lasagne muffin

Lasagne muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés, marha vagy pulyka)
  • 400 g sűrített paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 400 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dl víz
  • kókuszzsír

A besamelhez:

  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 2 dl tej
  • 20 g parmezán sajt
  • bors

A tetejére:

  • parmezán

Elkészítés:

Egy nagyobb méretű serpenyőben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd miközben pirul, hozzáadjuk a lereszelt répát és fokhagymát. Ezután a darált hússal tovább pirítjuk. Amint a hús „kifehéredett”, megsózzuk (kicsit több sót kell hozzáadni a tészta miatt), fűszerezzük, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kb. 15 percen keresztül főzzük, majd félre tesszük hűlni.

Amíg a bolognai szósz fő, elkészítjük hozzá a parmezános besamel mártást: Kevés kókuszzsíron megpirítjuk a lisztet, majd lassan hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Amint elkezd a mártás sűrűsödni, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és homogén állagúra keverjük vele.

Levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha a szósz is és a mártás is kihűlt, feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a zabpelyhet, szódabikarbónát és a lisztet, majd felöntjük a vízzel, és jól elkeverjük. Ezután összedolgozzuk a bolognai szósszal, és hozzáadjuk a maradék lisztet is. Ha túl sűrű a tészta, még adunk hozzá egy kevéske vizet.

A muffin formákat kb. a feléig megtöltjük a tésztával. Mutatóujjal lyukat fúrunk a tésztába, és kiskanál segítségével beletöltjük a besamel mártást. Ha ezzel elkészültünk, a tetejére annyi bolognais tésztát halmozunk, hogy ellepje a besamelt. Végezetül a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel nagyjából 15- 20 perc alatt készre sütjük (a muffin forma nagyságától függ).

A receptet Pflugné Bükösdi Zsófi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk