Lapkasajt bundában sült cordon bleu
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell (lehet karaj, vagy sertés tarja is)
- 1 tojás
- 8 db + 3 db lapkasajt
- pár szelet sonka
- 1-2 kanál liszt
a sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellből 4 szeletet vágunk (folpack alatt kicsit kiveregetjük ) megsózzuk. A húsra terítjük a sonkát, arra fektetünk 2-2 lapka sajtot, és félbehajtjuk. Fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.
A tojásba tépkedünk 3 db lapkasajtot, botmixerrel simára keverjük, majd belekeverünk 1-2 kanál lisztet is (ha túl sűrű lenne, pici ásványvizet adunk hozzá).
A húst először liszttel megszórjuk, majd a masszába mártjuk, és közepesen forró olajban fedő alatt szép pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
A recptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!