Lapkasajt bundában sült cordon bleu

Lapkasajt bundában sült cordon bleu

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell (lehet karaj, vagy sertés tarja is)
  • 1 tojás
  • 8 db + 3 db lapkasajt
  • pár szelet sonka
  • 1-2 kanál liszt

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellből 4 szeletet vágunk (folpack alatt kicsit kiveregetjük ) megsózzuk. A húsra terítjük a sonkát, arra fektetünk 2-2 lapka sajtot, és félbehajtjuk. Fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.

A tojásba tépkedünk 3 db lapkasajtot, botmixerrel simára keverjük, majd belekeverünk 1-2 kanál lisztet is (ha túl sűrű lenne, pici ásványvizet adunk hozzá).

A húst először liszttel megszórjuk, majd a masszába mártjuk, és közepesen forró olajban fedő alatt szép pirosra sütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

A recptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk