Lángosburger lilahagyma-lekvárral

Lángosburger lilahagyma-lekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg kefir
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál só
  • *
  • a sütéshez:
  • bő olaj
  • *
  • a lilahagyma-lekvárhoz:
  • 5 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • *
  • a belevalókhoz:
  • 4 db készen kapható hamburger-húspogácsa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 szelet lapkasajt
  • 1 kígyóuborka
  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg kefir
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál
  • olaj
  • 5 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 db készen kapható hamburger-húspogácsa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 szelet lapkasajt
  • 1 kígyóuborka

Elkészítés:

A lángostészta hozzávalóit géppel vagy kézzel alaposan összedolgozzuk, és hűtőben 2 órát kelesztjük sütésig.

A hagymalekvárhoz megpucoljuk és felkarikázzuk a lila hagymát. Kis lábosba tesszük a mézet. Amikor elolvadt, hozzáadjuk az olajat és a hagymát, meglocsoljuk a balzsamecettel. Lassú tűzön főzzük, amíg a hagyma lekvár állagú lesz. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A húspogácsákat az olajon megsütjük. A lángostésztából nagyobb buci méretű korongokat formázunk és forró, bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük.

Összeállítjuk a burgert: alulra kerül egy darab lángos, megkenjük tejföllel, mehet rá a húspogácsa, a sajt, a vékonyra szeletelt uborka, a lilahagyma-lekvár és végül egy újabb kis darab lángos. Frissen tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti