Lángoló diós alma

Lángoló diós alma

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 dl rum
  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kg jonatán alma
  • 20 dkg vajkrém
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg az almákat! Távolítsuk el a magházukat úgy, hogy az alsó része ép maradhon! Daráljuk le a diót!

Keverjük össze a mazsolát, a diót, a vajkrémet, a porcukrot és a rumot! Töltsük meg vele az almákat!

Pároljuk puhára sütőben egy kivajazott edényben! Locsoljuk meg egy kis rummal, majd gyújtsuk meg! Így tálaljuk.

Neked ajánljuk