Laktózmentes túrótorta

Laktózmentes túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg laktózmentes túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg laktózmentes vaj
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 dl laktózmentes tej
  • 4 teáskanál zselatin
  • ízlés szerint apróra vágott gyümölcs
  • 8-10 db babapiskóta (a forma nagyságától függ)
  • 50 dkg laktózmentes túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg laktózmentes vaj
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 dl laktózmentes tej
  • 4 teáskanál zselatin
  • gyümölcs
  • 8-10 db babapiskóta (a forma nagyságától függ)

Elkészítés:

A túrót 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral kikeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A túrós és a vajas krémet összekeverjük, adunk hozzá még egy dl tejet, és homogén állagúra keverjük.

A maradék 2 dl tejben elkeverjük a zselatint, felfőzzük (nem kell forralni!), majd langyosra hűtjük. Amikor már langyos, hozzákeverjük a már elkészített túrókrémhez.

A formánkba rétegesen fogjuk beletenni: túróval kezdjük, rá egy réteg gyümölcs, majd újra túró, gyümölcs, túró. A lényeg, hogy az utolsó réteg túró legyen. Erre jön a babapiskóta. (Egy kicsit érdemes meglocsolni tejjel vagy gyümölcslével, mert nem biztos, hogy teljesen meg fog puhulni.) Lezárjuk a formát, hűtőbe tesszük.

2-3 óra múlva már kiborítható a formából. Lehet gyümölccsel, tejszínhabbal, csokireszelékkel díszíteni.

Megjegyzés:

A receptet Horváth Eszter küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti