Laktózmentes tejszínes karfiolkrémleves

Laktózmentes tejszínes karfiolkrémleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 db zöldséges leveskocka
  • 2 dl laktózmentes főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • 20 dkg baconszalonna
  • 1 szelet kenyér (pirított kenyérkocka)
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 db zöldséges leveskocka
  • 2 dl laktózmentes főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 20 dkg baconszalonna
  • 1 szelet kenyér

Elkészítés:

A karfiolt darabokra szedjük, jól megmossuk, majd jó puhára főzzük.

Közben a két leveskockából egy alaplét készítünk. Ha megfőtt a karfiol, leöntjük róla a vizet, majd kiszedünk a karfiolrózsákból pár darabot. Ezt nagyon pici darabokra szedjük, mert ez megy majd a kész levesbe.

A tálban lévő karfiolhoz hozzáadjuk a laktózmentes tejszínt, majd botmixerrel elkezdjük krémesíteni úgy, hogy merőkanalazva adjuk hozzá az alaplevet. Ha kés,z belerakjuk a kis darab karfiolokat és összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A bacon szalonnát apró darabokra vágjuk és saját zsírjában megsütjük. Ezzel vagy pirított kenyérkockákkal vagy mindkettővel tálaljuk a levest.

Megjegyzés:

A receptet Vencsellői Andrea küldte be. Köszönjük!