Laktózmentes cseresznyés pite

Laktózmentes cseresznyés pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet só
  • 60 dkg friss magozott cseresznye
  • 3 db egész tojás (a mérce egy a joghurtos pohár)
  • 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet
  • 60 dkg friss magozott cseresznye
  • 3 db egész tojás

Elkészítés:

Veszünk egy tálat, beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, és összekeverjük.

Egy tepsit (20x30 cm-es) kizsírozzunk, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tészta felét. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejébe pottyantjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.

Langyosan kockákra vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti