Laktató gombapörkölt

Laktató gombapörkölt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. házi lecsóalap
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. durvára őrölt tarkabors
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 1 mk. őrölt kömény

Elkészítés:

A megtisztított gombákat vékonyra szeleteljük.

A felaprított szalonnát lesütjük és vele dinszteljük a finomra vágott hagymát.

Pirospaprikával hintjük és mehet bele a lecsóalap.

Így pároljuk 10 percig, fedő alatt, majd hozzáadjuk a gombát.

Ízesítjük, fokhagymát törünk bele és 20-25 perc alatt puhára főzzük a gombát.

Lisztes tejföllel habarjuk a szaftját, majd átforralva, utánízesítve készen is van.

Neked ajánljuk