Lakodalmas barack

Lakodalmas barack
Elkészítési idő
5,0 17 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • darált keksz
  • baracklekvár
  • rum
  • margarin
  • porcukor
  • kakaópor
  • (minden ízlés szerint)
  • a forgatáshoz:
  • ételszínezék
  • cukor
  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • darált keksz
  • baracklekvár
  • rum
  • margarin
  • porcukor
  • kakaópor
  • ételszínezék
  • cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egyenlő diónagyságú gombócokat formálunk belőle. A tésztát legalább húsz percig hűvös helyen pihentetjük, majd sütőpapíros tesiben 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Miután kisült, még langyosan kikaparjuk a közepét (ha kihűl megkeményedik és könnyebben törik).

A kikapart tésztához és kekszhez hozzáadjuk a lekvárt, rumot, porcukrot, kakaóport és az olvasztott margarint. Alaposan összegyúrjuk és betöltjük.

A kész gombócokat ízlés szerint befestjük az ételfestékkel, majd cukorba forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!