Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egyenlő diónagyságú gombócokat formálunk belőle. A tésztát legalább húsz percig hűvös helyen pihentetjük, majd sütőpapíros tesiben 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Miután kisült, még langyosan kikaparjuk a közepét (ha kihűl megkeményedik és könnyebben törik).
A kikapart tésztához és kekszhez hozzáadjuk a lekvárt, rumot, porcukrot, kakaóport és az olvasztott margarint. Alaposan összegyúrjuk és betöltjük.
A kész gombócokat ízlés szerint befestjük az ételfestékkel, majd cukorba forgatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Sütemények