Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 200 g kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 50 g vaj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

a krémekhez:

  • 250 g vaj
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 l tej
  • 2 puncsos puding
  • 2 vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor

a csokimázhoz:

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához egy nagy lábasba tesszük a kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot és a vajat, majd vízgőz felett, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk körülbelül öt perc alatt. Ezután levesszük a tűzről és jó alaposan hozzádolgozzuk a szódabikarbónával vegyített lisztet. Egy lisztezett felületre öntjük és picit kézzel is átgyúrjuk. (A tészta nagyon ragacsos lessz, nyugodtan adagoljunk hozzá lisztet szükség szerint.)

Három egyenlő részre osztjuk és akkorára nyújtjuk őket, mint amekkora a tepsi. A sütőpapírral a tepsi hátára tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben egyesével megsütjük (kb. 8 perc laponként).

A krémhez a pudingokat fél-fél liter tejjel megfőzzük. (Én kristálycukorral ízesitettem meg ízlés szerint.)

Ha kihűltek a pudingok, akkor a vajat kikeverjük a porcukorral, majd az egyik felét a puncsos, a másikat a vaníliás pudinghoz dolgozzuk. Ezután összeállítjuk a sütit, a lapokat megkenjük a pudingokkal.

Végül a mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat, és a süti tetejére kenjük.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk