Lajcsi rolád

Lajcsi rolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rizsliszt
  • *

a vaníliás krémhez:

  • fél csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál eritrit
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • *

a puncskrémhez:

  • fél csomag GM puncs ízű pudingpor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • *

a díszítéshez:

  • 10 dkg glutén- és cukormentes étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet (vagy cukrot) is. Tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt „gáz tepsibe” simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

Elkészítjük a vaníliás krémet: kb. 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, és hagyjuk kihűlni. A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk. A puncs krémet ugyanígy készítjük el.

A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük. Hűtőbe, vagy fagyasztóba tesszük dermedni, majd vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk, és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk