Lajcsi rolád

Lajcsi rolád
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rizsliszt
  • *
  • a vaníliás krémhez:
  • fél csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál eritrit
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • *
  • a puncskrémhez:
  • fél csomag GM puncs ízű pudingpor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • *
  • a díszítéshez:
  • 10 dkg glutén- és cukormentes étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rizsliszt
  • fél csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál eritrit
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • fél csomag GM puncs ízű pudingpor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg glutén- és cukormentes étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet (vagy cukrot) is. Tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt „gáz tepsibe” simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

Elkészítjük a vaníliás krémet: kb. 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, és hagyjuk kihűlni. A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk. A puncs krémet ugyanígy készítjük el.

A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük. Hűtőbe, vagy fagyasztóba tesszük dermedni, majd vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk, és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti