Lábatlan diós cseresznyés

Lábatlan diós cseresznyés
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a tejfölös masszába vegyítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejét cukros dióval gazdagon megszórjuk és kirakjuk magozott cseresznyével.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk rácson langyosra kihűlni utána szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!