Kuszkuszos paprikarolád

Kuszkuszos paprikarolád

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 20 kis tekercshez:

  • 10 db piros kápia paprika

A páchoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 1 tk. só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

A töltelékhez:

  • 1 dl instant kuszkusz
  • 2 ek. sós lében érlelt kapribogyó
  • 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk. olívaolaj
  • 2 tk. római kömény
  • 1 tk. sumac
  • 1/2 tk. só
  • 1 dl forró víz

Elkészítés:

20-25 percet sütjük, 180 fokon a paprikákat.

Nejlonzacskóba téve hagyjuk hűlni, meghámozzuk, kicsumázzuk és szétnyitva 2 szeletre vágjuk.

A páchoz az áttört fokhagymát, ecetet, olajat, fűszereket vegyítjük és pácoljuk benne a paprikákat, lezárva, rétegezve.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a kuszkuszt, olajat, fűszereket keverjük és forró vízzel leöntjük, lefedve hagyjuk álnni pár percet.

Mehet bele a kapribogyó, finomra vágott petrezselyem és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

A lecsepegtetett paprikákat megtöltjük 1 tk. kuszkuszzal és felgyöngyöljük, megtűzzük.

Hűtőben tároljuk tálalásig.

Neked ajánljuk