Kuszkuszos gombaragu

Kuszkuszos gombaragu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg laskagomba
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db piros paprika
  • 1 db zöld paprika
  • színes őrölt bors
  • borsikafű

Elkészítés:

Forraljunk fel annyi vizet, ami elfedi a kuszkuszt. Szórjuk meg sóval, tegyünk bele kevés vajat vagy olajat, és öntsük rá a kuszkuszra. Megfőzni nem szükséges: csak fedjük le, nagyjából öt perc múlva elkészül.

Mossuk meg a gombát és vagdaljuk fel. Pirítsuk meg vajon a felkarikázott vöröshagymát, majd helyezzük rá a gombát. Tegyük bele a felszeletelt paprikákat, majd sózzuk meg és szórjunk rá a borsikafűből és egy kicsit az őrölt borsból. Kavargatás közben főzzük addig, míg elpárolog a leve. Ezután adjunk hozzá az apróra zúzott fokhagymából és petrezselyemből. Tegyünk bele a a feldarabolt paradicsomból is, majd öntsünk hozzá egy kis fehérbort.

Addig pároljuk, míg kész nem lesz, majd a kuszkusszal tálaljuk.

Neked ajánljuk