Kukoricás tésztasaláta sült oldalassal

Kukoricás tésztasaláta sült oldalassal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2 evőkanál
  • méz
  • 2 evőkanál
  • ketchup
  • 5 evőkanál olaj

a tésztasalátához:

  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 15 dkg gauda sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 20 dkg morzsolt kukorica konzerv
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 10 dkg majonéz
  • 1 dl uborkalé
  • 1-1,5 dl joghurt

Elkészítés:

Nyárt idéző saláta egy laktató húsival. Mi kell még ahhoz, hogy lenyűgözzem a családot?

Az oldalast megmossuk, leszárítjuk, bekenjük a mézzel, a ketchuppel, és letakarva a hűtőben 2-3 órán át pihentetjük.

Pihentetés után a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A húst sózzuk, borsozzuk, és tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal és öntünk alá kevés vizet. A sütőben 50-60 percig sütjük, közben locsolgatjuk.

Amíg a hús sül, a salátához sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, lemossuk. A sajtot és a sonkát vékonyra csíkozzuk. A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük. Az uborkát karikákra, vagy fél karikákra vágjuk.

Kikeverjük a majonézt az uborkalével és joghurttal, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tésztát, az összevágott sonkát, sajtot, uborkát és a kukoricát. Összekeverjük. 20-30 percen át pihentetjük. A darabolt hússal tálaljuk.

Neked ajánljuk