Kukoricás-sonkás-sajtos töltött korongok

Kukoricás-sonkás-sajtos töltött korongok
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál só
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 kis doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárga
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt (sima vagy füstölt - ízlés szerint)
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárga
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle, majd kelni hagyjuk.

Amikor megkelt, kinyújtjuk, és 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.

A tejfölt elkeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a kukoricát. A korongok közepére teszünk 1-1 adagot, majd egy másik korongot ráteszünk. A korongok szélé összenyomjuk, a tetejüket megkenjük a
tojássárgája és tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 170 fokon megsütjük. (Amikor már látjuk, hogy szép aranybarna a teteje, elkészült.)

Megjegyzés:

A receptet Balla Bea küldte be. Köszönjük!