Elkészítés:
A tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle, majd kelni hagyjuk.
Amikor megkelt, kinyújtjuk, és 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
A tejfölt elkeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a kukoricát. A korongok közepére teszünk 1-1 adagot, majd egy másik korongot ráteszünk. A korongok szélé összenyomjuk, a tetejüket megkenjük a
tojássárgája és tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 170 fokon megsütjük. (Amikor már látjuk, hogy szép aranybarna a teteje, elkészült.)
Megjegyzés:
A receptet Balla Bea küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Falatkák, előételek, vendégvárók
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Bulizáshoz, vendégséghez
,
Húsvéti ételek
,
Társaság ételek
,
Előételek, borkorcsolyák
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Aprósütemények
,
Sertéshúsos ételek
,
Sajtos ételek