Kukoricapelyhes csirkecombok

Kukoricapelyhes csirkecombok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 8 db csirke alsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 marék kukoricapehely
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A kukoricapelyhet (corn flakes) alaposan összetörjük vagy ledaráljuk és egy tálba tesszük. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, hogy jobban tapadjon rá a joghurt.

A natúr joghurtot egy tálba kanalazzuk, belereszeljük a fokhagymagerezdeket. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A combokat először a mártásba forgatjuk, majd átrakjuk a tört kukoricapehelybe, és jól rányomkodjuk, hogy lehetőleg mindenhol takarja.

Egy tepsire sütőpapírt teszünk, oda sorakoztatjuk a bundázott csirkecombokat. Kevés olajjal megspricceljük, vagy megcsepegtetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 35-40 perc alatt szépen megsülnek. A hús omlós lesz, a bundája pedig finom ropogós.

Neked ajánljuk