Kukoricalisztben sült saslik

Kukoricalisztben sült saslik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 1-1 piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 1-1 db piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg kukoricaliszt

Elkészítés:

A húst vékonyan lehártyázzuk és 3x3 centis kockákra daraboljuk. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, hús méretű darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolcadoljuk, rétegeire szedjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk.

A húskockákat, a paprikakockákat, a hagymadarabokat váltakozva nyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk.

A zúzott fokhagymát, az aprított fűszereket 4 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és megkenjük vele a nyársakat.

Végül az elkészült saslikokat kukoricalisztbe forgatjuk és alutálba fektetjük. Aláöntjük az olívaolajat, és a forró grillrácson minden oldalukat pirosra sütjük.


Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti