Kukoricaleves lazaccal

Kukoricaleves lazaccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
  • 800 g burgonya
  • 1,25 l csirkehúsleves (leveskockából)
  • 1 kis kukoricakonzerv – lé nélkül
  • 125 ml tejszín
  • 180 g füstölt lazac filé

Elkészítés:

Az olajat egy fazékban alacsony lángon felmelegítjük. Beletesszük a póréhagymát és 4-5 perc alatt, kevergetve megpároljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük a csirkelevessel, felforraljuk, majd a lángot közepesre véve alatta, lefedve 20 percig pároljuk (vagy amíg a burgonya megpuhul).

A burgonya kétharmadát a fazékból kivesszük, turmixban vagy botmixerrel pépesre keverjük, majd a levesbe visszatesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, a tejszínt és a lazacot is, ha szükséges sózzuk, borsozzuk és néhány percig főzzük, amíg a hal megpuhul.

Neked ajánljuk