Kukoricagazpacho, avagy kukoricakrémleves

Kukoricagazpacho, avagy kukoricakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 cső zsenge tejes kukorica
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • 6 sárga koktélparadicsom
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 5 dl zöldégalaplé vagy zöldségleves, 1 kockából
  • *
  • a tálaláshoz:
  • 1 mokkáskanál chilipehely
  • 4-5 szál snidling
  • 3 cső zsenge tejes kukorica
  • 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • 6 sárga koktélparadicsom
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 5 dl zöldégalaplé vagy zöldségleves, 1 kockából
  • 1 mokkáskanál chilipehely
  • 4-5 szál snidling

Elkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk és levágjuk a csőről a szemeket. (Aki nem szívesen enné nyers kukoricából, nyugodtan főzze meg előtte.) A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk és felvágjuk.

A hozzávalókat erős turmixba töltjük, felöntjük a meleg alaplével és a borecettel, majd 3-5 percig turmixoljuk. A lényeg, hogy nagyon krémes levest kapjunk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Alaposan lehűtjük.

Tálalás előtt a snidlinget apróra vágjuk, és a levest a chilipehellyel meg a snidlinggel díszítjük, hidegen kínáljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti