Kukoricadarás csirkecombfilé

Kukoricadarás csirkecombfilé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 1 db tojás 3-4 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő/só

morzsához:

  • 3 evőkanál kukoricadara (apróbb szemű, ha lehet)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 1/2 kávéskanál chilipehely (ez el is maradhat)
  • 1/2 kávéskanál fokhagymapor

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk, és egy vékony pengéjű éles késsel óvatosan kiszedjük belőle a csontot. Klopfolóval kettőt-hármat ráütünk, hogy lazuljanak a rostok.

A tojást egy tálba ütjük, ételízesítővel megszórjuk. Egy másik tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit. Egy harmadik tálba pedig lisztet szórunk.

A panírozás menete az lesz, mint egy hagyományos rántott csirkénél. Liszt, tojás és morzsa.

Közben odatesszük melegedni az olajat. Amíg a húst bepanírozzuk, el is éri a kellő hőfokot. Beletesszük a bundázott combfiléket, és kis lángon, hogy jól átsüljenek, elkészítjük őket.

Szabadon választott körettel, salátával kínáljuk.

A receptet Siklitimi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk