Kukorica prósza torta gluténmentesen

Kukorica prósza torta gluténmentesen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g kukoricaliszt
  • pici só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g kefir
  • 50 g tejföl
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál olaj

a tetejére:

  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 100 g túró
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 kisebb citrom reszelt héja

Elkészítés:

A kukoricalisztet, sót, sütőport, kefirt, tejfölt, tojást, vizet, xilitet és az olajat alaposan elkeverjük, majd egy kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) sütőformába öntjük.

Az összetört túrót elkeverjük az édesítővel és citromhéjjal, majd felváltva a szilvalekvárral pöttyökben a kukoricás massza tetejére tesszük. Ezután a tálat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk