Krumplisaláta kicsit másképp

Krumplisaláta kicsit másképp
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 50 dkg cékla
  • 1-1 evőkanál ecet
  • cukor
  • csipet só
  • 1 egész csirkemell
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1-2 darab gránátalma
  • 1,5 kg burgonya
  • 50 dkg cékla
  • 1-1 evőkanál ecet
  • cukor
  • csipet
  • 1 egész csirkemell
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1-2 darab gránátalma

Elkészítés:

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk és lereszeljük. A céklát szintén megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük.

Kevés ecettel, cukorral és sóval ízesítjük.

A csirkemellet apróra vágjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük és kevés olajon szép pirosra sütjük.

1 kis pohár tejfölt kikeverünk 2 dl majonézzel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A gránátalmából kiszedjük a magokat.

Egy közepes tortaforma karikáját egy nagyobb tálcára vagy tányérra, tesszük, így meglesz a formánk, és abba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a főtt, reszelt krumplit, utána az apróra vágott sült csirkemellet (a husi lehet főtt hús is, nem muszáj megsütni), a húsra tesszük a majonézzel, sóval, borssal ízesített tejfölt, majd a főtt, reszelt ízesített céklát. (A céklát mielőtt rátesszük, csöpögtessük le!) Végül rátesszük a gránátalma magokat. Pár órára tegyük a hűtőbe, mielőtt kínálnánk.)

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!