Krumplis-túrós rétes

Krumplis-túrós rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsír

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg margarin
  • porcukor

Elkészítés:

A zsír kivételével összedolgozom a tésztához valókat, majd letakarva 10 percig pihentetem.

A tésztát lisztezett felületen nagyon vékony szögletes alakra nyújtom, megkenem szobahőmérsékletű puha zsírral. Szorosan feltekerem, 4 darabra osztom, ismét letakarom, fél órát pihentetem.

A töltelékhez simára keverem a túrót a krumplival, a villával kicsit felvert tojásokkal és a többi hozzávalóval.

Nagy tepsibe sütőpapírt teszek, vékonyan megkenem margarinnal, a sütőt 180 fokra (légkeveréssel) állítom.

A tésztacipókat külön-külön kb. 22 cm széles, tepsi hosszúságúra nyújtom. Mindegyik közepén hosszában elterítem a tölteléket, a tészta két oldalát ráhajtva a tepsire nem túl szorosan egymás mellé fektetem. A tetejét a fele olvasztott margarinnal megkenem, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt halványpirosra sütöm.

A sütőből kivéve forrón még egyszer lekenem a maradék olvasztott margarinnal.

Kicsit hűtöm, bőven meghintem porcukorral, ferdén felszeletelem és tálalom.

Neked ajánljuk