Krumplis-tejfölös pogácsa

Krumplis-tejfölös pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek. házi sertészsír
  • 3 dkg élesztő
  • 2 mk. só
  • őrölt fehérbors
  • őrölt kurkuma
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 közepes burgonya

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Főzd ki a hámozott, felkockázott krumplikat sós vízben. Hagyd őket kihűlni.

Morzsold el az élesztőt a lisztes-sós-kurkumás-fehérborsos keverékben, add hozzá a zsírt, és az egészet morzsold össze.

Keverd a maszlagba az összetört krumplit, öntsd bele a tejfölt, majd gyúrd össze a tésztát.

Hajtogasd a tésztát háromszor 20 perces pihenőkkel egy lisztezett deszkán.

Végül nyújtsd ujjnyi vastagra, szaggasd ki, és rakosgasd egy sütőpapíros tepsire. Kend meg a korongok tetejét tojással, szórj rájuk reszelt sajtot.

Rakd a pogácsákat 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd őket készre 20 perc alatt.

Tipp: Kurkuma helyett 2 tojássárgát is tehetsz bele!

Neked ajánljuk