Krumplis tarhonya

Krumplis tarhonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya (krumpli)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 db koktélparadicsom
  • fél tv paprika
  • 1 bögre tarhonya
  • 1 kg burgonya (krumpli)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 db koktélparadicsom
  • fél db tv paprika
  • 1 bögre tarhonya

Elkészítés:

A zsírt felmelegítjük, belebobjuk a kockára vágott hagymát és megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, belerakjuk a krumplit és visszatesszük a tűzre.

Összekeverjük, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, belerakjuk a tv paprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön fél puhára főzzük.

Amikor félpuha, beleszórjuk a tarhonyát és készre főzzük. Állni hagyjuk, hogy a tarhonya megdagadjon felszívja a szaftot.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti