Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg napraforgómag

Elkészítés:

Előkészítés:

Főzzük meg sós vízben a krumplit! Szűrjük le, hámozzuk meg, majd törjük át krumplinyomón! Hagyjuk hűlni!

Elkészítés:

Szitáljuk a lisztet a krumplihoz! Tördeljük hozzá a vajat, a tojássárgát, 1 teáskanál sót, a tejfölt és a napraforgómag 3/4 részét! Gyúrjuk össze!

Formáljunk belőle cipót, csomagoljuk fóliába, majd tegyük 20 percre a hűtőbe!

Nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtogassuk össze párszor, mint a vajas tésztát! Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Nyújtsuk ki 1 cm-esre a tésztát, vagdaljuk be késsel, majd szaggassuk ki pogácsaszaggatóval! Rakjuk tepsibe, kenjük meg tojással, szórjuk meg a maradék maggal, majd süssük meg 20 perc alatt sütőben!

Neked ajánljuk