Krumplis pirog

Krumplis pirog
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 ml kefir
  • 9 g száraz élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 90 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin (melegítve, hogy folyós legyen)
  • maradék törtkrumpli vagy krumplipüré (max. 1 kg burgonyából készítem, ha csak emiatt akarom)
  • ízlés szerinti töltelék
  • 500 ml kefir
  • 9 g száraz élesztő
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 90 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin (melegítve, hogy folyós legyen)
  • maradék törtkrumpli vagy krumplipüré
  • töltelék

Elkészítés:

A kefirt meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és a kefires keverékkel kidolgozzuk.

Fél órát kelni hagyjuk, majd kis labdákat kicsípünk (általában összesen 17-18 db szokott lenni ebből a mennyiségből), olajos kézzel kinyújtogatjuk, beletesszük a tölteléket (szoktam darált hússal is, hagymás májas töltelékkel, szilvalekvárral stb.), alaposan összenyomkodjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék, és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Márton Claudia küldte be. Köszönjük!