Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 10 dkg edami sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 4 db alma
  • 2 dl zöldséglé
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál hántolt pirított napraforgómag
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg edami sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 4 db alma
  • 2 dl zöldséglé
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál napraforgómag
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Krumplis-almás saláta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Előkészítés:

Mossuk meg a krumplit, majd főzzük meg a héjában!
Hámozzuk meg!
Kockázzuk fel a megtisztított almát!
Csíkozzuk fel a sajtot, a hagymát pedig karikázzuk fel!



Öntözzük meg a zöldséglével a szeletelt krumplit!

Keverjük össze a cukrot, a mustárt és az ecetet!
Ízesítsük sóval és borssal!

Keverjük bele az olajat, majd tegyük hozzá a fokhagymát is!
Keverjük össze az almát a krumplival, a sajtot pedig a hagymával!
Öntsük rá az öntetet!
Szórjuk meg szotyival!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti