Krumplipaprikás ceruzababbal

Krumplipaprikás ceruzababbal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomkonzerv
  • 35 dkg burgonya
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg paprikás kolbász
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomkonzerv
  • 35 dkg burgonya
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg paprikás kolbász
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk.

Az olajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és 1 nagy pohár vízzel. Kb. 20 percig főzzük.

Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Ezt is a többihez adjuk, és 15 percig főzzük.

A kolbászt vékony karikákra vágjuk. A babot megtisztítjuk, a húshoz adjuk a kolbásszal együtt, és további 10 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti