Krumplin sült rablóhús

Krumplin sült rablóhús

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg héjában főtt krumpli
  • 60 dkg csirkecomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db cukkini
  • 1 evőkanál só

a tepsi kikenéséhez: kevés zsír vagy olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, a héját leszedjük és utána kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, a széleit levágjuk és hasonló karikákra vágjuk.

A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk és kb. 3 x 4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.

Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is. A hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük, (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat) és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat. Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit és így tovább felfűzzük a hozzávalókat. Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart. (Nyársra szúrás előtt érdemes a hurkapálcikákat vízbe áztatni, mert akkor sütésnél nem tapad rá a hús.)

Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben. Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal. A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött rablóhúsokat. Kb. 2 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Kivesszük, megnézzük és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon. Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük és savanyúsággal, akár céklával is tálalhatjuk.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek