Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 tv paprika
  • 1 koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • a gombóchoz:
  • 50 dkg ó krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 db egész tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 50 dkg ó krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A megtisztított krumplit karikára vagy nagyobb kockára vágjuk, és bő sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a levesalapot.

A hagymát zsíron csipet sóval megdinszteljük, a tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, gyors mozdulattal elkeverjük és felöntjük 1 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot és a zellert, lassú tüzűn főzzük. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük és a levét a leveshez öntjük.

A megfőtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, teljesen kihűtjük, mert különben a tészta visszalágyul. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, megsózzuk, apránként hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk – közepesen lágy tésztát kell kapnunk. A tésztát henger alakúra formázzuk, majd késsel tetszés szerinti vastagságúra felvágjuk. Kézzel gombócokat formázunk belőle és a forrásban lévő levesbe főzzük. Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor elkészült a krumpligombóc leves. Tálalásnál felaprított petrezselyem zölddel meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Lajosné Klári Szekeres küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti