Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 4 tojás
  • 4 db főzőkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • ecet
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kg krumpli
  • 4 tojás
  • 4 db főzőkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • ecet
  • 1 evőkanál olaj

Krumplifőzelék tojással és kolbásszal

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A felkockázott krumplit sós vízben feltesszük főni, majd beledobjuk az apróravágott hagymát a babérlevelekkel együtt.

Mikor a krumpli félig megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és együtt főzzük tovább. Mikor a krumpli megfőtt, 1 dl hideg vízet öntünk hozzá és a beleütöm a tojásokat. Takarékra tesszük a tüzet és tovább főzzük a főzeléket.

Rántást készítünk 3 evőkanál lisztből és az olajból, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és berántjuk vele a főzeléket.

A tejfölből és a 2 evőkanál lisztből habarást csinálunk és ezt is hozzáöntük, összeforraljuk, majd kevés ecetet rakunk bele.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti