Krumpli-vitorlás

Krumpli-vitorlás

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg reszelt trappista
  • 3 dl tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, a bacont, a sonkát és a póréhagymát apróra vágjuk.

A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A kaparékot villával összenyomkodjuk, és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnal, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.

A vitorlát póréhagyma zöldjéből készítjük, fogvájóval rögzítve a töltött krumplikra. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Neked ajánljuk