Krumpli paprikás friss házi kolbásszal belefőtt galuskával

Krumpli paprikás friss házi kolbásszal belefőtt galuskával
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 db friss házi kolbász (nyers kolbász)
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 evőkanál zsír (ha van mangalica, az a legjobb)
  • galuskatészta
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 db friss házi kolbász (nyers kolbász)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • galuskatészta

Elkészítés:

Megtisztítjuk a krumplit és a hagymát. A hagymát apró kockákra aprítjuk, a krumplit hasábokra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, beledobjuk a kockára vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott krumplit, megsózzuk és együtt tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával és összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, visszatesszük a tűzre, belerakjuk a kolbászokat, a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főzzük

Amíg fő a paprikás, elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, lágy tésztát kel kapnunk.

Ha a krumplipaprikás háromnegyed fövésben van, akkor pótoljuk az elfőtt levet, ha újra felforrt, akkor kávés kanállal beleszaggatjuk a galuskákat (liszt, tojás, pici só és víz kikeverve) a paprikás krumpliba és puhára főzzük. Hordós káposztával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!