Krumpli gombával és sajttal

Krumpli gombával és sajttal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg póréhagyma
  • 10 dkg paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A megfőtt burgonyát belekarikázzuk egy kivajazott, hőálló tálba.

A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, és a felével megkenjük a burgonyákat. Felforrósítunk olajat, és pár perc alatt megsütjük benne az egészben hagyott gombák tetejét, a belső részét megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfuttatjuk rajta a felkarikázott pórét és a paprikát, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A gombákba töltjük a hagymás paprikát, és a töltött gombákat ráfordítjuk a burgonyára. A gombák tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. 180 fokon sütjük fél óráig.

Neked ajánljuk