Krémtorta

Krémtorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 225 g szobahőmérsékletű Vénusz vaníliaízű vaj
  • 60 g porcukor
  • 280 g liszt
  • 1 db tojás
  • 100 g darált mandula
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • a krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 300 g habtejszín
  • 225 g szobahőmérsékletű Vénusz vaníliaízű vaj
  • 60 g porcukor
  • 280 g liszt
  • 1 db tojás
  • 100 g darált mandula
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 300 g habtejszín

Elkészítés:

Egy nagy tálban bolyhos állagúra keverjük a vajat a porcukorral. Hozzákeverjük a tojást és a vanília kivonatot. Alaposan összekeverjük.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, a mandulával és hozzáadjuk a sót is, majd fakanál segítségével a vajhoz keverjük. Az így kapott tésztát két részre osztjuk, majd egy folpackba csomagoljuk és minimum 30 percre a hűtőbe tesszük. Két sütőpapír között vékonyra sodorjuk a tésztát. Először egy 24 cm átmérőjű kört vágunk belőle, majd egy 12 cm-es kört a középpontjának. Ezt a másik tésztával is megismételjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen lehűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét a porcukorral és a vanília aromával. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt és három részletben beleforgatjuk a mascarponét.

A krémet nyomózsákba tesszük, majd kis halmokat készítünk az egyik gyűrűre. A krémre ráhelyezzük a másik gyűrűt, és arra is készítünk kis halmokat a krémből.

Tálalás előtt 24 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Végezetül friss bogyós gyümölcsökkel és virágokkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!