Krémsajtos rántott palacsinta

Krémsajtos rántott palacsinta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 db palacsintához:

  • 8 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 0,5 dl olaj

a töltelékhez:

  • csipet só
  • 2 db krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

a panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A szokásos módon palacsintákat sütünk.

A krémsajtot betesszük egy tálkába. A tojásokat keményre főzzük, apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk. Hozzáadjuk a krémsajthoz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.

A töltelékből egy púpos evőkanállal teszünk minden palacsinta közepére és összehajtogatjuk. Az összehajtogatott palacsintákat bepanírozzuk: először lisztbe, tojásba, végül szezámmagos zsemlemorzsába mártjuk.

Forró olajban pirosra sütjük.

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk