Krémsajtos bundában sült hússzeletek

Krémsajtos bundában sült hússzeletek
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 13 db hússzelet
  • 4 dl tej
  • 12 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
  • 1 evőkanál étolaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • só (ízlés szerint)
  • a kisütéshez:
  • étolaj
  • 4 dl tej
  • 12 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 db natúr tömlős krémsajt
  • 1 evőkanál étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 13 db hússzelet

Elkészítés:

A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.
A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet is. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.

A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp: Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget (1 dl tejhez 3 evőkanál lisztet kell adni, vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 evőkanál liszt az arány, a tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.)

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!