Krémsajtos-áfonyás amaretti keksz

Krémsajtos-áfonyás amaretti keksz
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg áfonya
  • 25 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg amaretti keksz
  • 4 mentabóbita
  • 30 dkg áfonya
  • 25 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg amaretti keksz
  • 4 mentabóbita

Elkészítés:

Az áfonyát kiválogatjuk, megmossuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral.

Az amaretti kekszeket nem túl apróra összemorzsoljuk (vagy zacskóba téve nyújtófával ütögetve morzsásítjuk.)

Szép üvegkelyhek aljába kekszmorzsát teszünk, krémsajtot kanalazunk rá, majd rászórjuk a gyümölcsöt. A rétegezést még egyszer megismételjük. Ha elég magas a kelyhünk, akár több réteget is készíthetünk.

Mentalevélkékkel díszítjük. Azonnal is tálalható, de még finomabb, ha 1-2 órát hűl a hűtőben.