Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 17 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 tasak főzős vanília puding
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 7 db tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 kg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vanília puding
  • 2 tasak vaníliás cukor

Krémesen könnyed túrótorta

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egybe gyúrjuk, majd fóliával fedve, fél órán át hűtjük a hűtőben.

A töltelékhez a vajat, cukrot, tojássárgát kikeverjük habosra és belerakjuk a pudingport, vaníliás cukrot, attört túrót .A fehérjét habosra felverjük és a túrókrémhez forgatjuk. Tortaforma alját sütőpapírral fedjük, peremét kivajazzuk, beleöntjük a tésztát és rá a krémet. 210 fokos előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre, majd 180 fokra levesszük, így sütve még 60 percen át. Ha a teteje nagyon barnul, akkor sütőpapírral fedjük le.