Hozzávalók:
  • 75 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 1 ek. liszt
  • 4 dkg vaj
  • mentalevél
  • bors
  • 75 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 1 ek. liszt
  • 4 dkg vaj
  • mentalevél
  • bors

Krémes zöldborsóleves

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Kockázott hagymát, karikázott pórét dinsztelek vajon.

Liszttel hintem és 1 percet pirítom, utána húslevessel felöntöm.

Mehet bele a zöldborsó és ízesítem sóval, borssal, mentalevéllel.

Fedő alatt főzöm, majd a mentát kiveszem belőle és a fele levest átturmixolom.

Visszaöntöm és tejszínnel sűrítve összemelegítem, így tálalható is.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti