Krémes sárgabarackleves

Krémes sárgabarackleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 ek. cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1/2 db citrom
  • 1 mk. fahéj
  • 5 szem egész szegfűszeg
  • csipet só

Elkészítés:

A hámozott, magozott barackokat apróra darabolva felteszem 1 l vízzel főni, majd hozzáadom a cukrot, sót, citom levét és reszelt héját, illetve a fahéjat, szegfűszeget.

Egészen puhára főzöm és besűrítem a lisztes tejszínnel.

Ha kész a leves, akkor hűtőben hagyom állni és már tálalható is.

Neked ajánljuk