Krémes padlizsánkrém

Krémes padlizsánkrém

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db közepes padlizsán
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 8 dkg majonéz
  • 1 ek. citromlé
  • 1 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

Vágd félbe a paprikákat, csumázd ki, majd tedd őket tepsibe. Mosd meg a padlizsánokat, rakd őket a paprikák mellé és süsd őket 175°C-on 45-60 percig.

Közben pépesítsd géppel a hagymát a fokhagymával, öntsd hozzá a citromlét, az olívaolajat, sót, borsot, és alaposan turmixold össze.

Húzd le a bőrét a megsült és kissé kihűlt paprikáról és a padlizsánról, fakanállal zúzd össze a húsát. Keverd össze a hagymapéppel, és mixerrel pépesítsd. Keverd bele a tejfölt és a majonézt.

Neked ajánljuk