Krémes ostyarúd

Krémes ostyarúd

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag ostyalap
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 darab tojássárga

A díszítéshez:

  • tortabevonó csokoládé
  • pörkölt mogyoró aprítva

Elkészítés:

Elkészítés:

A krém:

A margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd kissé hűlni hagyjuk. Ezután a 2/3 részét belekeverjük a mascarponéba, utána a vajas krémbe.

Összerakás:

Az ostyát laponként egy megnedvesített konyharuha közé tesszük, hogy megpuhuljon. Kenjük meg a krémmel őket, majd tekerjük fel, és alufóliába csomagolva hűtsük le!

Ha jól lehűltek a rudak, éles késsel felszeleteljük. A tortabevonót felmelegítjük, és a felszeletelt rudak végeit belemártjuk. Ezután a pörkölt mogyoróba mártjuk a rudakat, és újra lehűtjük őket.

Neked ajánljuk