Krémes ostyalap tekercs

Krémes ostyalap tekercs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 3 db ostyalap kb. 17 x 32 cm-es
  • kókuszej

a fehér krémhez:

  • 23 ml (2,5 evőkanál) víz, vagy víz és kókuszlikőr tetszőleges arányban
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg tejpor
  • 8-8,5 dkg vaj
  • 3-3,5 dkg kókuszreszelék
  • kókusz likőr (elhagyható)

a barna krémhez:

  • 23 ml (2-2,5 evőkanál) víz, vagy víz és kapucsinó krémlikőr tetszőleges arányban
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg darált keksz
  • kókusz likőr (elhagyható)

Elkészítés:

A fehér krémhez a cukorral és vízzel szirupot főzünk, belekeverjük a tejport, jól összedolgozzuk és langyosra hűtjük. A vajat habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzá a tejporos masszát, mellyel mindig kissé összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, ízesíthetjük kókusz likőrrel.

A barna krémhez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a vízzel, majd hagyjuk teljesen feloldódni. A kekszet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk (ízlés szerint kókusz likőrrel ízesítjük).

A krémeket még langyosan rákenjük az ostyalapokra, 1 fehér, 1 barna krém, majd a harmadik lappal befedjük. Kissé hagyjuk állni, hogy az ostyalap a meleg krém hatására puhuljon, majd alufólia segítségével szorosan feltekerjük.

Fóliába csomagolva, pár órát vagy egy éjszakát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Az esetleg megmaradó krémmel a tekercset kívülről is bevonhatjuk, vagy mini formákban hűtjük ki, díszítéshez, süti nyalókához felhasználhatjuk.

A receptet dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk