Elkészítés:
A lapokhoz a tejet, a tojást, a porcukrot, a vajat és a mézet összekeverjük és gőz felett felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Könnyen nyújtható tésztát kapunk, amiből sütőpapíros tepsin 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk (elég nagy méretű lapok készíthetők belőle, akár 40x30 cm-esek is!).
Közben elkészítjük a krémet: a 8 dl tejben elkeverjük a pudingot és a kétféle cukrot, majd felfőzzük. Még forrón belekeverünk 10 dkg margarint, majd amikor már kihűlt, még hozzádolgozunk a margarin másik felét. A tejszínt habbá verjük.
Összeállítjuk a sütit: az egyik lapra rásimítjuk a kihűlt krémet, erre megy a tejszínhab, majd befedjük a másik lappal. Érdemes a felső lapot előre felkockázni, hogy a szeletelésnél ne nyomjuk ki a krémet a lapok közül.
Nagyon finom, mutatós és kiadós desszert!
Megjegyzés:
A receptet Horváth Eszter küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti