Krémes mézes

Krémes mézes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a két laphoz:
  • 5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • *
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • fél liter habtejszín
  • 5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • *
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • fél liter habtejszín

Elkészítés:

A lapokhoz a tejet, a tojást, a porcukrot, a vajat és a mézet összekeverjük és gőz felett felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Könnyen nyújtható tésztát kapunk, amiből sütőpapíros tepsin 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk (elég nagy méretű lapok készíthetők belőle, akár 40x30 cm-esek is!).

Közben elkészítjük a krémet: a 8 dl tejben elkeverjük a pudingot és a kétféle cukrot, majd felfőzzük. Még forrón belekeverünk 10 dkg margarint, majd amikor már kihűlt, még hozzádolgozunk a margarin másik felét. A tejszínt habbá verjük.

Összeállítjuk a sütit: az egyik lapra rásimítjuk a kihűlt krémet, erre megy a tejszínhab, majd befedjük a másik lappal. Érdemes a felső lapot előre felkockázni, hogy a szeletelésnél ne nyomjuk ki a krémet a lapok közül.

Nagyon finom, mutatós és kiadós desszert!

Megjegyzés:

A receptet Horváth Eszter küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti