Krémes-mákos linzer

Krémes-mákos linzer

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A linzertésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojássárga
  • reszelt citrom héja
  • kakaópor

A krémhez:

  • 8 kanál liszt
  • 8 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 33 dkg vaj
  • 33 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • darált mák
  • porcukor
  • tej
  • házi lekvár

Elkészítés:

Linzertésztát készítek, kettéosztom, egyik felébe kakaóport teszek.

Kikent, lisztezett formában alulra a fehér linzertésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák. A kakaós linzertésztából a mákos töltelék tetejére rakom. Előmelegített sütőben megsütöm.

A krémhez a lisztet a tejjel és a tojássárgával sűrűre főzöm. A vajat ugyanennyi porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral kikeverem, majd a kihűlt főzött krémmel jól kikavarom.

A megsült mákos linzerre teszem a főzött krémet, majd erre a habfixálóval felvert tejszint, kakaóporral megszórva tálalom.

Neked ajánljuk