Krémes-lekváros muffin

Krémes-lekváros muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 ek. kakaópor
  • 6 ek. cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 tojás

A félbevágott muffinok lekenéséhez:

  • 3 ek. barackíz

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 ek. vaj

A krémhez:

  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 2 dl tejszínhab

Elkészítés:

Keverd habosra a tojásokat a cukorral, add hozzá a kakaót és a lisztet. Kend ki a muffinformákat egy kis olajjal, majd töltsd őket 2/3 részükig meg tésztával. 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.

A töltelékhez olvaszd fel a csokoládét gőz felett. A tejszínt verd kemény habbá, öntsd hozzá a csokit, verd simára. Ha kész, tedd a hűtőbe.

A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel, mártogasd bele a kihűlt muffinok tetejét. Ha a csokoládé már megdermedt, vágd félbe a muffinokat, kend meg őket barackízzel, és töltsd meg a muffinokat a hűtőbe tett krémmel.

Neked ajánljuk